Selecteer een pagina

MA2Er is in de web-browser wereld al een jaar of wat grote strijd gaande over het al dan niet gebruiken van Flash. Eind van het verhaal is dat smartphones Flash niet ondersteunen. Ik bouwde al mijn sites met Flash, omdat dat programma mij de vrijheid en de controle over de vormgeving en typografie gaf waarmee ik uit de voeten kon. Geen al te veel gedoe met programmeertaal, geen frustrerende verschillen wanneer je je site in de ene of de andere browser bekeek.

Maar ja, niet zichtbaar op smartphones. En ook het bijhouden van de site was voor de klant niet eenvoudig. Tegenwoordig bouw ik de sites met WordPress. Makkelijk bij te houden voor de klant, alleen als vormgever kan ik er niet dat mee wat ik wil. Tijdens je ontwerpproces al rekening houden met de achterliggende techniek: de sites zien er niet meer zo uit als in mijn Flash-tijd..

Voor Architectenburo MA2 moest de vertaalslag ook gemaakt worden: van Flash naar WordPress. Ik begin wel steeds handiger te worden in CSS en PHP,  maar dat je nou kan zeggen dat ik plezier heb in al die codes….